Зареждам...
КАК ДА НАПРАВИТЕ БИЗНЕСА СИ БЛЕСТЯЩ С АНИМИРАНИ ВИДЕО КЛИПОВЕ
11 Май 2018

Aнимираният видео клип е маркетингов клип, който обяснява бизнес идея само за няколко секунди. Обяснителното видео представя информация за фирмата, как тя може да помогне на клиентите за специфичните им проблеми и защо е по-добра от конкуренцията и го прави по прост и много убедителен начин. Видеото е един от най-обичаните инструменти за маркетинг, тъй като той представя много информация в много кратък период от време. Почти като магия! Но изработката на видео изисква много опит и компетентност, за да бъде то ефективно.
 
В следващите редове ще разгледаме основните характеристики на обяснителните видео клипове и ще разберете защо е толкова популярен и ефективен маркетингов инструмент.

Те са кратки. Обикновено траят по-малко от 90 секунди,  което е идеалният период от време, за да се предаде послание, без да се губи вниманието на привлечената аудитория.

Те са опростени. Забравете сложните думи и концепции.  Всяка информация, която е трудно да се разбере, може да бъде представена много лесно с анимиран видео клип. Обикновено се следва класическа структура на "какво", "как" и "защо".

Запознати са с нуждите на целевата си аудитория. Страхотният анимиран клип за продажби трябва да е съсредоточен изцяло върху своята аудитория. Дори когато обяснявате какво прави фирмата, видеото трябва да на сочено около това, как дейността ще допринесе за подобряване на живота на целевата аудитория. Това ги кара да се чувстват свързани с марката.

Те използват  цветовете на марката. Което е чудесен начин за генериране на разпознаване на марката. За да постигне високи ефекти, видео клипа трябва да използва идентичността на бранда.
 

Виждате ли как се събира всичко - маркирани цветове, кратко и ясно послание, директно говорене на целевата аудитория. Рецепта за успех!
 
Може би се питате какво можете да обясните чрез видео клип и какви ползи ще донесе това на марката ви?

Видео клиповете ще ви помогнат да оптимизирате маркетинговите си усилия. Обяснителните видео клипове представят бизнес дейностите за секунди. В рамките на много кратко време можете да предадете много информация по много ефективен начин. Този инструмент  се възползва максимално от визуалното и словесното въздействие и поради това притежава много ефективна комуникационна сила и силен ефект върху човешкия мозък.

Анимираните видео клипове повишават онлайн присъствието на фирмата, като насърчават потребителите да останат по-дълго време в уеб сайта ви. Това е високо оценено от Google и другите търсачки, които ще ви издигант по-високо в класациите.

Също така,  видео клипа е единственият начин, по който можете да присъствате в социалната мрежа - YouTube, която е втората по големина търсачка в света! А обяснителните видео клипове се представят много добре на тази платформа.

Анимираните обяснителни видео клипове ще ви помогнат да изградите осведоменост за марката, като използвате брандирани цветове и отличителни елементи и ги включите във всяка сцена на видео клипа си. По този начин можете да укрепите идентичността на вашата марка, като позволите на вашата аудитория лесно да ви разпознава навсякъде!
 

Една от най-мощните ползи на клиповете е, че те насърчават аудитория да предприеме действия. Давате полезна информация за много кратко време, привлече аудиторията  и идва идеалният момент да включите призив за действие, за да накарате зрителите да предприемат действия в посоката, в която искате.

Те ви помагат да увеличите реализациите и продажбите. Само като вградите видео клип на стратегически места, можете да увеличите средно реализациите с 20%.

Забелязали ли сте, че хората обичат да споделят забавно и интересно съдържание със своите приятели? Е, това е още едно от предимствата на анимираните видео обяснения: те увеличават споделяемостта. Това е изключително завладяващ тип съдържание, което се споделя с 1200% повече пъти в социалните медии, в сравнение с комбинираните текст и изображения.
 
Иновативната работеща маркетингова стратегия е тази, която е изградена около видео съдържание. За да получите реални резултати е важно да използвате видео клипове на всяка стъпка от стратегията си.
 
Ако сте готови да създадете най-добрия анимиран видео клип за продажби за вашата марка, нека да работим заедно!
WBE Studio
 
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!
 

CONTACTS
 

 office@5svideo.com
 

+359 899 89 48 39

 WBE Studio
 

 
 

 Офис София: ул. Лайош Кошут 34

 

 Офис Варна: ул. Христо Самсаров 13

Всички права запазени WHITEBOARDELEPHANT.COM © 2016