Зареждам...
КОРПОРАТИВНИТЕ ВИДЕО КЛИПОВЕ 2018
18 Май 2018

Без съмнение видео съдържанието е цар в привличането на внимание към момента. И всички видове бизнеси се възползват от ефективността на този маркетингов инструмент. Видео маркетинга е във възход и то с основание. Той е персонализиран, директен формат за бизнес комуникация, който помага за бързия растеж на компаниите.
 
Какво представлява корпоративното видео?
Просто казано, корпоративното видео е професионално видео създадено за бизнес, продукт или услуга, за да ангажира клиентите и да подпомогне развитието на бизнеса.  Корпорациите постигат огромен успех с използването на видео клипове с различни стилове и подходи във всяка платформа. Въпреки, че не всички корпоративни видео формати са приложими за всички фирми.
 
Защо корпоративните видео клипове са необходими?
Висококачественото видео е мощно средство в днешната дигитална епоха – директна връзка, която съчетава визуализации, разказване на истории и звук, за да вдъхнови и мотивира аудиторията да действа. Добавяне на видео към вашия маркетинг е един ход към успеха. Ето защо:
Видеото е гъвкаво. Независимо дали искате съдържание за реклами, уеб сайтове, Facebook обяви, търговски изложения, рекламни покупки или Amazon страници, можете да кажете всичко, което искате, където искате в едно видео.
Видеото ви дава глас. Необходимо ли е да обясните сложен продукт, за да въведете марката си, да развълнувате аудиторията за нови технологии или дори да научите хората как да използват продукта правилно? Направете го без затруднение. Видеото е напълно персонализирано.
Видео клиповете подобряват имиджа на марката и засилват ангажираността. Добавете видео към уеб сайта си, социалните медии или платформите за електронна търговия и ги гледайте как се представя и увеличава реализациите. Използвайте го, за да запазите посетителите на уеб сайта по-дълго, да насочите вниманието към определена информация или да направите социалните медии по-полезни.
 
Как да изградите  бюджет за корпоративно видео?
Има много фактори, които допринасят за определянето на бюджета на видео клипа, така че е от решаващо значение да изградите бюджета с голямо внимание към детайлите. Един от главните участници в бюджета на корпоративното видео продукция ще бъде концепцията. Концепцията ще създаде списък с всички необходими елементи. Ето някои от аспектите, които трябва да разгледате в бюджета за видео, с някои съвети за спестяване на разходи:
Колко актьори са необходими? С всеки актьор ще бъдат добавени разходи за време, кастинг, косата и грим, гардероб и т.н. Добър начин да спестите пари е да се ограничи броят на актьорите в концепцията или да се използват служители на корпорацията. Но не забравяйте, че всички водещи роли трябва да се играят от професионален актьор, за да се постигне ефект от видеото. Друг метод е използването на анимирани/рисувани герои. Това ще бъде в пъти по-евтино.
Колко местоположения са необходими? Много от добрите клипове имат множество вълнуващи места в тях, но всяка от тях идва с допълнителни разходи, включително наем, разрешителни и пътуване. Обикновено е много предизвикателно да заснемате няколко места в един ден. Добър начин да спестите пари  е да търсите места без заплащане на такси. Корпоративните видео клипове могат да бъдат заснети в работещия офис или цех.
Какви реквизити са необходими? Често корпоративните видео клипове изискват закупуването на реквизити - неща, които трябва да взаимодействат с продукта, актьорите и т.н. Понякога реквизитите се използват само за да украсят сцената и да я направят по-реалистична. Може да спестите пари като използвате продукти, които вече са в притежание на фирмата. Много неща обаче вероятно ще трябва да бъдат закупени, така че внимавайте! Може да използвате услугите на фирми, които отдават под наем различни реквизити.
Какъв гардероб е необходим? В зависимост от концепцията за корпоративното видео, трябва да се купят или наемат различни гардероби или костюми.
Колко снимачни дни са необходими? За да поддържате бюджета възможно най-нисък, корпоративните видео клипове често се заснемат само за един ден, но в зависимост от графика или концепцията, това не винаги е възможно.
Голяма част от разходите по заснемане на корпоративно видео могат да се спестят като изберете анимиран стил за клипа. Ще отпаднат разходите за актьори, гардероб, местоположения. И също ще постигнете голям ефект. Днес всички обичат да гледат видео.
 
Създаването на корпоративно видео може да бъде много ангажиращ, отнемащ време и понякога скъп процес. Но ако имате правилния екип за производство и ясна цел, той може да направи чудеса за вашия бизнес или фирма.

Ние можем да Ви помогнем.
 
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!
 

CONTACTS
 

 office@5svideo.com
 

+359 899 89 48 39

 WBE Studio
 

 
 

 Офис София: ул. Лайош Кошут 34

 

 Офис Варна: ул. Христо Самсаров 13

Всички права запазени WHITEBOARDELEPHANT.COM © 2016