Зареждам...
3 ПРИМЕРА ЗА ПРАВИЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВИДЕО ОТ СВЕТОВНОИЗВЕСТНИ МАРКИ
25 Май 2018
Използването на социални медии доминира в маркетинговите планове на много компании през 2018 г. Видео съдържанието процъфтява и повечето социални платформи използват тази тенденция рационално. 500 милиона души гледат видео клипове във Facebook всеки ден! Американската асоциация по маркетинг заявява, че до 2019 г. 85% от трафика от търсенето ще се задвижва от видео съдържание.

Facebook също така постави акцент върху видео съдържанието в новинарската емисия с най-новите си актуализации на алгоритми. Актуализацията привлича хората да станат по-активни в създаването на видео. Видео съдържанието привлича вниманието и ангажира аудиторията, а с това трябва да се внимава. Всичко трябва да бъде предварително добре планирано. Ако не сте сигурни как да създадете собствено съдържание за бизнеса си, по-добре да се доверите на професионалисти, които ще ви помогнат да постигнете заложените си цели.

Ето и няколко вдъхновяващи примера за успешно социално видео:

ADIDAS
Adidas стартира видео кампания в социалните медии, телевизията и онлайн пространството, наречена Here to Create. Тази кампания представя най-влиятелните създатели /от спортисти до дизайнери/ и ги слага на една маса. Страстта към творението въплъщава движението на Adidas, за да оформи нещо съвсем ново. Тази видео серия се фокусира върху тяхното послание.

Този видео клип е мощен и има ясен призив за действие. Adidas призовава всички творци да създават и да развиват тяхната страст. Това видео работи, защото независимо от това коя е аудиторията, посланието е може да се припознае от всеки един зрител. Присъединете се към тях и създайте вашето видео съдържание.
Вижте и този клип.

BUZZFEED TASTY
Виждали ли сте кратки видео клипове във Facebook, които показват как да направите нещо? Тези клипове са известни като вирусни. Хората често ги споделят и запазват. Те са лесни за разбиране и лесно могат да се приложат примерите в тях – всеки може да намери полза. Някои от най-добрите рецепти, които Tasty публикува, са получили над 202 милиона показвания. Вижте:
Тук!
И тук!

Наскоро Tasty направи нещо малко по-различно, когато сътрудничиха с друга компания, за да направят своя видео клип Stir Fry.
Това видео е много привлекателно и вече има над 9,9 МИЛИОНА гледания!

RED BULL
Знаете ли, че видео клиповете на Red Bull са най-споделяните и гледаните от 2016 г. насам? Red Bull е известен със стратегията си за привлекателно видео съдържание.
През 2012 г. те създадоха проекта , който беше гледан на живо от над 9,5 милиона потребители!

Red Bull качва видео клипове често и те получават много изгледи. Със своите 6 милиона абонати в YouTube канала си, Red Bull получава още повече популярност и реализации на продукта. Видео клиповете на Red Bull са приключенски и винаги успяват да акцентират върху марката. Обърнете внимание на Red Bull Best of 2017!
 
Тези три марки наистина са на върха на своето представяне, когато става дума за социално видео. Всеки клип отнема много усилия, но когато е направен правилно той ще привлече вниманието на аудиторията към марката. За 2018 година, едно нещо е сигурно - не можете да пренебрегвате броя импресии и ангажираност, които ще бъдат предизвикани от видео съдържанието. Вземете вдъхновение от други марки, като например трите по-горе, но най-важното е да останете верни на вашата марка!

CONTACTS
 

 office@5svideo.com
 

+359 899 89 48 39

 WBE Studio
 

 
 

 Офис София: ул. Лайош Кошут 34

 

 Офис Варна: ул. Христо Самсаров 13

Всички права запазени WHITEBOARDELEPHANT.COM © 2016